Schutting Purmerend

Bekijk hier de prijzen van schuttingen


Schutting / tuinschermen plaatsen

 

Schutting plaatsen

Een schutting dient natuurlijk op de eerste plaats voor privacy. D.m.v schuttingplanken kunt u natuurlijk zelf tuinschermen maken. Het is echter handiger om kant en klare tuinschermen te gebruiken. Deze zijn in verschillende modellen en maten bij ons verkrijgbaar. Hierdoor kunt u uw schutting heel decoratief maken.

 

Stappenplan montage schutting / tuinschermen

Meet de totale lengte van de schutting op met een meetlint. Deel deze lengte door 1.8 en u weet hoeveel tuinschermen u nodig heeft. U telt daarbij altijd 1 extra paal bij op voor de begin- en eindpaal.

 

Boor de gaten (80 cm diep) voor de schuttingpalen met een grondboor en geef de laatste 20cm een klap meet een heiblok / hamer.

 

Wij adviseren altijd +/- 1 mtr in de grond

 

Zet de hardhouten paal in de grond. Duw hem zo diep dat hij 1.80 tot 2.00m boven de grond uitsteekt. Stel hem loodrecht met behulp van een waterpas.

 

Controleer met een touwtje en waterpas of de palen even hoog zijn. Ga uit van de laagste paal en zaag de andere zonodig af.

 

Boor op de hoogte van de 3 tussenklampen een gaatje van 7mm in de palen. Schroef de schuttingsteunen op de zijkant van de palen vast.

 

Hou de schuttingdelen op hun plaats en schroef ze aan de steunen vast.

 

Maak het laatste schuttingdeel op maat, door deze te zagen, en schroef het vast. Druk de grond rondom de palen stevig vast. Voorzie de koppen van de tuinpalen van paalhoedjes voor een chique uitstraling.

 

De schutting vormt één geheel met uw tuin als u er bloembakken of -potten aan hangt of er een klimplant tegenaan laat groeien.

 

Tevens adviseren wij altijd om hardhouten palen te gebruiken voor in de grond.

 

Hardhouten tuinschermen hoeft u niet te behandelen voor de levensduur, maar wij raden het aan om hem te beitsen of olieen. na verloop van tijd worden onbehandelde tuinschermen grijs.

 

Stappenplan Montage schutting / losse planken

Meet de totale lengte van de schutting op met een meetlint.

U zet de palen ongeveer om de meter neer.

(bijvoorbeeld 11 m lang, dan heeft u 12 palen nodig)

 

De lengte van de palen hangt af van de hoogte van de schutting.

Wij adviseren altijd +/- 1 m in de grond.

 

De schuttingplanken varieren in verschillende lengtes van 180 – 500 cm

Op een schuttinghoogte van 180 cm gaan 17 schuttingplanken.

 

Schutting van rabatdelen

Ook kunt u een schutting maken van geimpregneerde rabatdelen (mes en groef)

Ook dan doet u de Hardhouten palen om de meter

Rabatdelen hebben een werkende breedte van 135mm.

 

Palen

Onze houthandel in Purmerend heeft een groot assortiment aan palen, geschaafd of ruw.

 

Ruwe hardhouten palen hebben een maat van 60 x 60 mm 70 x 70 mm of 80 x 80 mm

Geschaafde hardhouten palen hebben een maat van 68 68 mm of 88 x 88 mm

Onze Houthandel kan uw hardhouten schutting  tuinhout  vlonder  palen  terras  blokhut  beschoeiing  pergola , tuinschermen  poorten en damwand laten plaatsen in:
Volendam  Purmerend  Beemster  Alkmaar  Edam  Waterland  Amsterdam  Zaandam  Oosthuizen Almere Aalsmeer Assendelft Saendelft Zaandijk Heerhugowaard Avenhorn  Hoorn Landsmeer Purmerland Den Ilp Ilpendam Uitgeest Beverwijk heemskerk Zeevang Haarlem De Goorn Ursem en in heel noord holland